További információkért kérjük, olvassák el az Általános Szerződési Feltételeket!

1) Szemét-rend, szelektív szemét gyűjtés
Szemetelni mindenhol tilos. A szemetet az arra kijelölt tárolókba szíveskedjenek kidobni. Élelmiszert, halmaradékot a fekete kukatárolóba helyezzék. A vízbe semmit ne dobjanak, éjszakára ételt elől ne hagyjanak, mert ideszoknak a patkányok és egyéb nemkívánatos jószágok. Üres üvegeket kiöblítve az arra kihelyezett üveg tárolóba,
Tiszta karton- és újságpapírt a sárga tárolóba, Tiszta csomagolási műanyagot, fémet és konzervet a sárga tárolóba kérjük behelyezni. BIO szemetet a komposztálóra – ahol van – (biológiai szemét KIZÁRÓLAG: kezeletlen gyümölcs, zöldség és kávézacc. SEMMI MÁS. Ételmaradékot a komposztálóba helyezni szigorúan tilos! Minden más a kommunális (fekete) szemetesbe helyezendő.


2) Dohányzás
Az ingatlanban és a melléképületekben dohányozni szigorúan tilos! A falak, bútorok, textíliák a szagot még nyitott ablaknál is átveszik. Egy nemdohányzó, mint például én is, ezt azonnal megérzi. Ezen pont megszegése esetén a ház belső festését és a textíliák/bútorok
szagtalanítását a bérlő köteles állni. Tisztelettel megkérjük vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron és a stégen a csikket ne szórják el, ne a vízbe dobják, hanem azokat összegyűjtve, eloltott állapotban helyezzék a fekete szemetesbe. Hamutálat mindenhol kihelyeztünk.
3) Háziállat
Állatot a bérlemények területére megbeszélés szerint, térítés ellenében szabad csak.
A háziállat piszkát a vendég köteles maradéktalanul eltávolítani, előbb zacskóba tenni, majd a fekete szemetesbe belehelyezni.
Az állatok okozta károkért a vendég maradéktalanul felel (ajtókaparás, bútorrágás és egyéb károk. Csak kulturált kutyák hozhatók. Agresszív állatok nem tartózkodhatnak a bérlemények területén. Ha a szomszédok kutyaugatásra panaszkodnak, a bérlőnek az állatot azonnal el kell távolítania (hazaviszi vagy kutyahotelbe helyezi).

4) WC használat
A WC-be Wc papíron kívül mást bedobni szigorúan tilos! A szennyvíz átemelős, darálós rendszerrel kerül a csatornába. Még a nedves törlőkendő és az ételmaradék is eldugítja. Ha leáll a daráló, azonnal megtelik a pöcegödör és kifolyik a tartalma a kertbe. A házmestert kihívhatják, ő 48 órán belül jön valamikor, hogy a dugulást megszüntesse, ha tudja. Addig a kedves vendégnek nem lesz WC-je, se tusolója, se mosogatója. A házmester alapdíja 30.000 Forint melyet a bérlő azonnal köteles a házmester részére kifizetni. Tönkrement pumpa esetén a rendszer teljes cseréjét a bérlő állja! Akkor is, ha a bérlő vendéget fogadott és az dobott valamit a WC-be. Kérjük ha vendéget fogadnak, őt informálják a házirendről. A kertbe, nádasba, bokrosba, stégről a vízbe pisilni, végbélterméket üríteni szigorúan tilos!

5) Csendháborítás és hangzavar.
Ez egy horgászó, pihenőövezet. Bulit tartani, ricsajozni, hangosan zenét hallgatni szigorúan tilos. Bővebben lásd ÁSZF. A csendrendeletre és a szomszédokra való tekintettel kérjük, mindenféle zajos tevékenységet legyenek szívesek mellőzni.


6) Berendezési eszközök használata
Kérjük a berendezési eszközök rendeltetésszerű használatát. A berendezési eszközöket, ágyneműt, törölközőt az ingatlanból kivinni tilos. Amennyiben bármi hiányzik, azt köteles a bérlő megtéríteni a bérbe adónak! Minden olyan tárgyra vonatkozik, ami az ingatlanban található. Amennyiben bármi tönkremegy, eltörik, úgy azt haladéktalanul jelezni kell!


7) A ház védelme
A szálláshely elhagyása során és éjszakára kérjük az ingatlan és melléképületei ajtaját kulcsra zárni. A kulcsokért a bérlő felel. Azok elvesztése esetén az zárcsere és új kulcsok másolásának költsége a bérlőt terheli.


8) Elektromos berendezések
Az apartmanok felszereltsége,

Minden házunkban biztosítunk:

hűtőszekrényt, mikrohullámú sütőt, főzőfelületet, kávéfőzőt, konyharuhát, edényeket, poharakat, tányért, és alap felszereltséget biztosítunk evőeszközökből, késekből, illetve WC papír, mosogatószer, kezdő adag van bekészítve. Minden egyébről a bérlőnek saját magának kell gondoskodnia.
Mosógép csak az Ágiházban található. Mindent saját felelősségre használ a bérlő.


9) Meleg víz
A házakban egy darab 80 Literes bojler biztosítja a meleg vizet. Ezzel mosogatnak és fürdenek a vendégek. Ennek megfelelően osszák be a tisztálkodásra szánt meleg vizet.


10) Fűtés
A fűtés valahol gázkonvektorral máshol klímával történik. Továbbá az emeleti hálószobákban elhelyezett villanymelegítőkkel. A villanymelegítőre vagy közvetlen közelébe semmit ne helyezzenek, mert gyulladásveszélyes. Lehetőség van a kandallókba begyújtani. Ehhez tűzifát térítés ellenében kínálunk. 5000FT/ Zsák

A kandallóban és a kerti tüzelő helyiségekben szemetet égetni szigorúan tilos!

11) Grillezés, bográcsozás
Grillezésre és bográcsozásra a kertben illetve a Duna parton van lehetőség. Aprított fát a bográcsozó mellett találnak. Ha többre van szükségük az odakészítettnél, felár ellenében tudunk adni. 5000FT/zsák


12) Egyéb
A házban található néhány szekrény melyen a PRIVAT felirat díszeleg. Ezen szekrények feltörésével, felfeszítésével, kinyitásával kérjük ne próbálkozzanak.


13) Kiskorúak a házban
A 18 év alatti bérlőkért a szüleik, gondozóik felelnek. Ugyanúgy testi épségükért, mint az általuk elkövetett rongálásokért (pl. falra rajzolás). Amennyiben a gyermek nem tud úszni, úgy mentőmellényről kell gondoskodni.


14) Vendégfogadás
Látogatót szabad fogadni. A Látogató az ingatlanban nem aludhat. A bérlő köteles a látogatót a házirendről informálni. Az ingatlanért és ingóságokért a bérlő felel, nem a látogató.


15) Tisztántartás
Takarítóeszközöket és takarítószereket a hétköznapi élet tisztántartásához biztosítunk. Ezeket a melléképületben találja. (, seprű, lapát, felmosó stb.)
A használt eszközöket, bogrács. grillező, tányérok, poharak…stb az ingatlan elhagyásakor tisztán a helyére rakva kell átadni!


16) Érkezés és távozás
Az ingatlant elfoglalni az érkezés napján 15:00 órától lehet. Távozás napján pedig reggel 10:00 óráig kérjük az ingatlanból kijelentkezni. Kérem vegyék figyelembe, hogy több ingatlanunk van, időre jön mindenki, illetve a bérbeadó, egy óra távolságra lakik, így a gördülékeny szállás foglalás és elhagyás érdekében, az időpontokat betartani szíveskedjenek. Természetesen előre le egyeztetett más időpontot is tudunk tartani amennyiben ezt előre jelzik!

17) Házmester
A házmester azonnal értesítendő, ha valami nem működik. Pl. bojler, mosógép.
Bővebben lásd ÁSZF. A házmester telefonszáma: 0630-6248715, neve Manuel.

Vagy a Bérbeadó: 0620-413-2417 Minden nap, 8.00-18.00 óráig.


18) Horgászrend
A horgászat szabályairól, horgászrendről a bérlő köteles tájékozódni (amennyiben horgászni szeretne).
Az állami horgászjegyet és az RSD területi jegyet a horgász magának szerzi be.


19) Adatvédelem
A vendégek tudomásul veszik és aláírásukkal nyugtázzák, hogy a magyarországi rendelteknek
megfelelően az ingatlan tulajdonosának kötelessége minden bérlő igazolványáról (személyi és lakcímkártya vagy útlevél) fényképet készítenie, adatait online a VENDEGEM
alkalmazásban feltöltve a statisztikai hivatal részére megküldeni, továbbá ugyanezen
adatokat a vendégkönyvbe bevezetni és a helyi önkormányzat részére megküldeni.
Adataikat a törvényben előírtaknak megfelelően bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át, reklámcélra fel nem használjuk.
A sárga vendégkönyvet a bérlők a maguk nevében aláírják, kiskorú vendégekért a
gondviselők felelnek és írnak alá.
Ezen felül aláírásukkal egyidejűleg elfogadják a házirend minden pontját, magukra kötelezővé téve azt. A bérleti díj teljes kiegyenlítésével pedig véglegesítik a foglalást és tartózkodást.

Fenntartjuk a jogot arra, hogy megválogassuk vendégkörünket!
Ittas állapotú, igénytelen külsejű, agresszív viselkedésű vendégeket nem kívánunk fogadni!
A házirend elfogadása és betartása mindenki számára kötelező.